Politika privatnosti

Obaveštenje o zaštiti podataka ličnosti

Obaveštavamo posetioce internet stranice https://reciklazapetrovic.rs/  proizvodnog, prometnog i uslužnog preduzeća “Petrović DOO”(u daljem tekstu: web stranica) da je vaša poseta anonimna i da web stranica ne prikuplja podatke koji bi omogućili vašu identifikaciju (kao što su ime i prezime, e-mail adresa), a korisnike web stranice koji daju svoje podatke o ličnosti, obaveštavamo da se vaši podaci obrađuju u skladu sa pravilima koja se navode u nastavku teksta i odredbama važećih zakona Republike Srbije.

Podatke koji se prikupljaju kroz kontakt formu (ime, prezime, imejl) preduzeće će koristiti za svrhu pripreme i informisanja korisnika o ponudi određenog proizvoda, ugovaranja sastanka sa korisnikom povodom te ponude i slanje odgovora na upite korisnika, u vremenskom periodu koji je potreban za ostvarenje svrhe. Ovako prikupljene podatke preduzeće neće ustupati trećim licima. Klikom na dugme „Slanje“ korisnik daje pristanak na obradu svojih podataka o ličnosti.

Politika kolačića (Cookies)

Delovi naše internet stranice koriste kolačiće (Cookies). Kolačić je tekstualni fajl koji se čuva lokalno na vašem računaru, tabletu ili mobilnom telefonu i koji omogućava prepoznavanje korisnika koji se vratio na internet stranicu, a radi praćenja i analize poseta internet stranici u cilju optimizacije internet stranice preduzeća. Veb stranica koristi kolačiće da bi zapamtila šta ste radili na njoj u određenom vremenskom periodu i koje su vaše željene opcije u pogledu jezika, veličine fonta i drugih karakteristika prikaza.

Osim toga, kolačići nam pomažu da analiziramo kako koristite našu veb stranicu i da li nailazite na prepreke tokom navigacije. Oni nam takođe pomažu da prilagodimo oglase i ponude na mreži vašim interesima i potrebama. Lični podaci u ovom slučaju nisu sačuvani, te se ove informacije ne mogu koristiti za ličnu identifikaciju. Ukoliko ne želite da prihvatite da se kolačić čuva na vašem računaru, neophodno je da onemogućite kolačić za ovu internet stranicu u vašem internet pretraživaču. Ranije instalirane kolačiće možete obrisati ručno iz vašeg internet pretraživača. Onemogućavanje, odnosno brisanje, može značiti i umanjenje određenih funkcionalnosti internet stranice.

Kako onemogućiti kolačiće?

Kolačiće možete sami obrisati iz vašeg internet pretraživača i time onemogućiti njihovo korišćenje. U nastavku se nalaze linkovi sa detaljnim uputstvima za brisanje kolačića nekoliko najkorišćenijih pretraživača:

Ukoliko koristite drugi pretraživač, pratite uputstva relevantnog dobavljača. Ukoliko onemogućite kolačiće i dalje ćete biti u mogućnosti da pregledate internet stranicu, ali sa ograničenim mogućnostima.

Koje kolačiće koristi ova web stranica?

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za pravilno funkcionisanje našeg veb sajta. Oni vam omogućavaju da pregledate veb sajt i koristite njegove funkcionalnosti, kao što je bezbedan pristup pojedinim oblastima.

Kolačići za performanse

Kolačići za performanse se koriste za prikupljanje podataka o tome kako koristite naš veb sajt, na primer, koje stranice najčešće posećujete i da li dobijate poruke o greškama. Svi podaci koji se prikupe pomoću tih kolačića se objedinjuju i koriste isključivo za poboljšanje performansi našeg veb sajta. Ove podatke obrađujemo i analiziramo pomoću Google Analytics platforme.

Kolačići za funkcionalnost

Kolačići za funkcionalnost omogućuju veb sajtu da zapamti odabrane opcije, kao što su vaše korisničko ime, jezik i regija u kojoj se nalazite. To znači da vam možemo pružiti poboljšane, personalizovane funkcije. Osim toga, pomažu nam da vam pružimo uslugu koju ste tražili.

Ne omogućuju nam da pratimo vašu aktivnost pregledanja na drugim veb sajtovima.

Kolačići za oglašavanje i statistiku

Ove kolačiće koristimo za dostavljanje oglasa i prosledivanje obaveštenja koja su relevantna za vas i vaše interese.

Možemo ih koristiti za sledeće svrhe:

  • dostavljanje ciljanih oglasa/ponuda;
  • ograničavanje vremena prikazivanja oglasa;
  • merenje delotvornosti marketinške kampanje;
  • utvrđivanje delotvornosti kanala digitalnog marketinga i podsticaj drugih veb sajtova i povezanih subjekata za preusmeravanje na naš veb sajt.
  • Obrada podataka o saobraćaju na sajtu

Kolačiće za obradu podataka o saobraćaju na sajtu koristimo za otkrivanje tehničkih problema koji se mogu pojaviti dok pregledate naš veb sajt.
Na osnovu podataka prikupljenih pomocu ovih kolačića, rešavamo tehnička pitanja i probleme i stalno poboljšavamo usluge koje nudimo na našem veb sajtu. To nam omogućava i da bolje ispunimo vaše lične potrebe. Ove podatke obrađujemo pomoću Google Analytics platforme.

Autorska prava

Sadržaj ove internet prezentacije predstavlja zakonski zaštićeno i isključivo autorsko pravo koje pripada vlasniku proizvodnom, prometnom i uslužnom preduzeću “Petrović DOO” kome pripadaju sva autorska i druga prava intelektualne svojine u pogledu sadržaja, uređivanja, koncepcije i dizajna. Zaštitni znakovi, logo znakovi, imena pojedinaca i drugo slično intelektualno vlasništvo je u svojini vlasnika ili u vlasništvu trećih lica. Nepoštovanje obavezujućih uslova korišćenja podleže primeni odgovarajućih zakonskih propisa. Zabranjeno je neovlašćeno umnožavanje, reprodukovanje, javno prikazivanje ili distribuiranje sadržaja internet prezentacije, na bilo koji način.

Preduzeće zadržava pravo promene ovog obaveštenja . Sve izmene će biti objavljene na web stranici preduzeća. Ljubazno molimo da povremeno proverite eventualne izmene ovog obaveštenja kako biste bili pravovremeno informisani o njegovim promenama.